ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΜΙΚΟ ΣΟΥ ΖΩΔΙΟ ? animaux-chats-005.gif

Το καρμικό ζώδιο είναι αυτό που δέχεται την παρουσία του Κρόνου. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που μας δίνει πληροφορίες για τις εμπειρίες που θα ζήσουμε στην ζωή μας και τα μαθήματα που θα πάρουμε από αυτές. Είναι γεγονός ότι ο Κρόνος πολλές φορές μας περιορίζει και αναστέλλει τις δραστηριότητές μας, όπως μέσα από αυτά τα εμπόδια παίρνουμε μαθήματα. Για να καταλάβουμε το καρμικό μας μάθημα και να αναπτυχθούμε. Για να έχουμε την εικόνα του καρμικού σας μαθήματος, πρέπει να βρούμε το ζώδιο που ήταν ο Κρόνος όταν γεννηθήκαμε.

ΚΡΙΟΣ Έχετε μια επιθυμία να ζήσετε τις εμπειρίες τις ζωής που προσφέρονται, όμως εσείς είστε φοβισμένοι από ένα εχθρικό περιβάλλον γύρω σας. Ζείτε με ένα συναίσθημα, ότι δεν θα πάρετε αυτά που έχετε ανάγκη από την ζωή σας, συνήθως επειδή δεν ζητάτε ποτέ αυτό που θέλετε. Η απογοήτευση που νοιώθετε για την αδυναμία σας μπορεί να σας οδηγήσει σε μια εσωτερική αναζήτηση, η οποία θα σας βοηθήσει να υπερνικήσετε τις βαθύτερές σας αμφιβολίες.

ΤΑΥΡΟΣ Συνδέετε την ασφάλεια με το υλικό κέρδος και έχετε ένα βαθύ φόβο, είτε υπερτιμάτε είτε υποτιμάτε τις κατοχές και τα προτερήματά σας. Επιτυγχάνετε συνήθως τα λάφυρα της επιτυχίας σας, και όμως δεν είστε ποτέ ικανοποιημένοι, θέλετε πάντα όλο και περισσότερα. Εάν πραγματικά θα μπορούσε να υπάρχει κατανόηση από τους άλλους στο ότι θέλετε να αγοράσετε την αγάπη, και να μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτή την τακτική σας πιο εποικοδομητικά με τρόπο πιο υγιή.

ΔΙΔΥΜΟΙ Έχετε την δυσκολία να εκφράσετε αυτά που βρίσκονται στο μυαλό σας, από φόβο για την απόρριψη που τυχόν δεχτείτε για τις διανοητικές σας ικανότητες. Μπορείτε αυτό να το ξεπεράσετε δουλεύοντας πολύ σκληρά σε μελέτες σας και να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση. Είστε βαθιά διανοητικοί κάτω από αυτό που δείχνετε, αλλά συχνά παρουσιάζετε μια αδιαλλαξία. Αυτό είναι συνήθως λόγω του φόβου νέων ιδεών ακόμα και αν προέρχονται από εσάς τους ίδιους Προκειμένου να υπερνικήσετε το συναίσθημα απομόνωσης σας, προσπαθήστε να έχετε επαφή με το κίνητρό σας, έτσι θα διαπιστώσετε ότι οι ιδέες σας είναι απολύτως αποδεκτές και πολύτιμες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ Αντιπαθείτε να είστε εξαρτημένοι, και όμως χρειάζεστε συνεχώς την επιβεβαίωση τους άλλους λόγω της ανασφάλειάς σας. Αυτή η προσπάθειά σας να είστε ανεξάρτητοι και όμως να νοιώθετε παράλληλα και ασφάλεια, μπορεί να σας παρακινήσει να αγοράσετε την ασφάλεια. Δεν θα αισθανθείτε ποτέ ασφαλείς ότι και να αποκτήσετε στην ζωή σας, και όταν διαπιστώσετε ότι ούτε οι άνθρωποι αλλά ούτε και τα υλικά κέρδη θα σας κάνουν να νοιώσετε ασφαλής τότε μπορεί να αρχίσετε να νοιώθετε την ασφάλεια μέσα σας. Αυτό όμως θα γίνει χωρίς βοήθεια και υποστήριξη άλλων και αυτό είναι το δύσκολο σημείο για σας.

ΛΕΩΝ Η υποτίμηση του εαυτού σας, σας φέρνει το φόβο ότι κανένας δεν θα σας εκτιμήσει και όμως αυτό είναι που θέλετε απελπισμένα. Η δημοτικότητα είναι ο στόχος σας και η κατώτερη τοποθέτησή σας, σας δημιουργεί συναισθήματα ζηλοτυπίας και εσωστρέφειας. Η πρόκληση για σας είναι να βρείτε μόνος σας την αξία σας, με το να έρθετε επαφή με το πυρήνα σας αφαιρώντας όλα αυτά τα προστατευτικά εξωτερικά στρώματα που έχετε αναπτύξει, και τότε μόνο θα είστε ικανοί να εκτιμηθείτε και να βρείτε την παιδιάστικη αίσθηση και χαρά που κρύβετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ Η ιδεολογία σας που είναι η αίσθηση της τελειότητας και η τετράγωνη λογική, μπορεί να φέρει το συναίσθημά σας στο σημείο της αποτελμάτωσης. Έχετε μια προσοχή για τις καταστάσεις γύρω σας σχεδόν καταναγκαστική, που μπορεί να προέρχεται από τους γονείς και τις αρχές που πήρατε. Ενώ οι άλλοι με τον τρόπο που σκέφτονται προχωρούν, εσάς ο «χρόνος» σας αποθαρρύνει και έτσι τα πράγματα δεν γίνονται με τον τρόπο που εσείς σκέφτεστε. Η πρακτικότητά σας με έλεγχο μπορεί να γίνει ένα πολύτιμο προτέρημα για σας.

ΖΥΓΟΣ Η προσπάθειά σας να βρείτε τι άλλο σας λείπει; σας οδηγεί συχνά στο πόνο και στην απογοήτευση. Έτσι εύκολα τελειώνετε την συνεργασία σας με κάποιον συνεργάτη σας, ο οποίος δεν σας καταλαβαίνει αρκετά και σας περιόριζε και σας εμπόδιζε, ή να είναι μεγαλύτερος ή να είχε μια συντηρητική άποψη στην ζωή. Έτσι κινήστε και από μια κακή σχέση σε μια επόμενη ή μένετε σε μια σχέση και παίζετε τον ρόλο του μάρτυρα και ποτέ δεν πραγματοποιείτε το αληθινό σας κίνητρο. Οι σχέσεις σας μπορεί να είναι πηγή βασάνων η προσωπικής ανάπτυξης, η απόφαση είναι δική σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ο φόβος της συναισθηματικής απόρριψης και η προσωπική ανεπάρκεια οδηγούν την προσπάθειά σας στο να σας υπεραποζημιώσουν είτε οικονομικά είτε σεξουαλικά. Φοβάστε να εκμεταλλευθείτε αυτό που βγάζετε προς τα έξω σαν ενέργεια, αλλά βρίσκεστε συχνά να σας τριγυρίζουν άνθρωποι που σας εκμεταλλεύονται οικονομικά και συναισθηματικά. Στην επιφάνεια το πρόβλημα δείχνει καθαρά υλικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι συναισθηματικό, και αυτό είναι το πρόβλημα με σας και την άρνηση σας να δείτε κάτω από την επιφάνεια. Μέσα από την αυτοσυνειδητοποίηση μπορείτε να σπάσετε αυτόν τον κύκλο του φόβου - πόνου που είστε μέσα και όχι μόνο εσείς αλλά και εκείνοι γύρω από εσάς.

ΤΟΞΟΤΗΣ Είστε τόσο λογικοί και διανοητικοί στην ζωή σας και κατορθώνετε να διαλογίζεστε σε οποιοδήποτε χώρο, έτσι έχετε αναπτύξει μια πολύ σοβαρή προοπτική στην ζωή σας και ο Θεός θα σας τιμωρήσει αν δεν προσέξετε το κάθε βήμα σας. Μέσω αυτού του φόβου που λειτουργεί εσωτερικά, νοιώθετε πολλές φορές εγκαταλελειμμένοι, δεν πιστεύετε σε τίποτα και έχετε μια κυνική στάση στην ζωή. Εάν βρίσκεστε σε αρνητική ή μάταιη κατάσταση, προσπαθήστε να θυμηθείτε ότι αυτό που ζείτε είναι ένα μέρος μιας μεγαλύτερης διαδικασίας και έτσι δεν θα αφήσετε τον φόβο να φωλιάσει μέσα σας, η γνώση αυτή θα σας οδηγήσει σε μια εξέλιξη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Η επιτυχία σε οποιαδήποτε τιμή φαίνετε να είναι το ρητό σας, η τιμή που καταβάλλετε δεν είναι σε θέση όμως να σας χαλαρώσει και να σας κάνει να απολαύσετε την ζωή σας. Εάν θέλετε όμως να εξελιχθείτε προσπαθήστε να κάνετε αυτήν την ερώτηση στον εαυτό σας: «γιατί να εργάζομαι τόσο σκληρά όλη την ώρα;» Η οικογένειά σας οι φίλοι σας, σας έχουν κάνει αυτήν την ερώτηση. Η απάντηση είναι φόβος. Φόβος να ελέγχετε το περιβάλλον σας έτσι που δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα να ελεγχθείτε. Σίγουρα δεν είστε κακός, στην πραγματικότητα μπορείτε να κάνετε θαυμάσια πράγματα. Να είστε τίμιοι με τον εαυτό σας και τα κίνητρά σας.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ Θέλετε απελπισμένα να ταιριάξετε σε μια ομάδα και να ανήκετε σε αυτήν, δυστυχώς είστε προδιαγεγραμμένοι να είστε χώρια, και αυτό να σας κάνει δύσπιστους. Η καρμική σας πορεία πρόκειται να ταλαντευτεί μεταξύ μιας ανάγκης για ελευθερία και της αρχικής σας σκέψης, το πρώτο βήμα για την εξέλιξή σας μπορεί να είναι τόσο απλό όπως αναγνωρίζοντας ότι βαθιά μέσα σας υπάρχει ένας δυστυχισμένος ξένος, αυτό αρχικά θα είναι δύσκολο λόγω της επιμελημένης πρόσοψης που έχετε αναπτύξει. Συνειδητοποιείστε ότι κάποιος που βλέπει τα πράγματα με ένα διαφορετικό τρόπο μπορεί να είναι πολύτιμη η προσφορά του σε μια ομάδα που οι ελευθερίες του καθένα γίνονται σεβαστές.

ΙΧΘΥΕΣ Έχετε δυσκολία να υπερνικήσετε την προηγούμενη εμπειρία σας που σας άφησε έντρομους. Αυτό το υπόλειμμα πόνου σας κάνει ανίκανους να πάρετε εμπειρίες και να μάθετε, η στάση σας είναι έντονα αμυντική σε οτιδήποτε φέρνει πόνο. Η καρμική σας πορεία σας οδηγεί να αντιδράσετε σε αυτήν την υπερευαισθησία, η πρόκληση για εσάς είναι να υπερνικήσετε τα συναισθήματα της απομόνωσης, των αμφιβολιών, και της παράνοιας. Με την αποδοχή σας στο να λειτουργείτε λιγότερο αμυντικά μπορείτε να μετατρέψετε αυτά τα γνωρίσματα σε προτερήματα και να ισορροπήσετε την προσωπικότητά σας. Με την στάση σας αυτή μπορεί να διαπιστώσετε ότι μπορείτε να είστε περισσότερο «παρόντες» στην κάθε στιγμή από ότι άλλοι.